TERUG NAAR BOVEN
1
2
3
1
2
3

FIND

APPLY

MOVE IN

PROCES

01 Oriëntatie

Je kunt jezelf op vele manieren inlezen over de aankoop en financiering van een tweede woning in Spanje. Bijvoorbeeld via het internet. Maar als je efficiënt je aankoop en financiering in Spanje wilt regelen schakel je ons in zodat we je in één keer van de juiste en meest actuele informatie kunnen voorzien, toegespitst op jouw unieke situatie. Want laten we eerlijk zijn, niemand is standaard toch? Financieren is maatwerk. Sta je nog aan het begin van je keuzes en overwegingen? Wij helpen je graag op weg in het nemen van slimme keuzes. Je kan namelijk maar één keer financieren tegen de beste condities, en dat is bij aankoop en nooit meer achteraf zoals in Nederland.

02 Kennismaking

Veel van onze cliënten worden doorverwezen vanuit ons professionele netwerk. Misschien ben jij ook doorverwezen of heb je over onze onderscheidende dienstverlening gehoord of gelezen. Wij vertellen je graag ons verhaal over Spanje maar zijn vooral benieuwd naar jouw verhaal en je wensen met betrekking tot je Spaanse droom. Wij realiseren graag dromen, voor onszelf maar zeker voor jou. In dit persoonlijke gesprek, via telefoon, video of gewoon aan tafel, nemen we de tijd voor je en zorgen we dat jouw wensen centraal staan. Vanaf dat moment heb je één aanspreekpunt die alles voor je regelt. In dit gesprek bespreken we de financieringsmogelijkheden en de condities voor een hypotheek in Spanje.

 

Omdat we zowel in Nederland als in Spanje een vergunning hebben kunnen wij je integraal adviseren. Soms is namelijk de combinatie van overwaarde opnemen en een aanvullende hypotheek in Spanje de beste oplossing. Wij zijn de enige hypotheekbemiddelaar in Spanje die beide vergunningen heeft en aanstellingen heeft bij zowel geldverstrekkers in Nederland, Spanje en in de UK. Wij geloven in een integrale aanpak. Omdat een financieringsvoorbehoud niet in de Spaanse hypotheekwet geregeld is en je niet kunt herfinancieren houden wij van een grondige maar vlotte aanpak. Samenwerken is dus essentieel om samen succesvol te zijn.

03 Aanvraag

Als we eenmaal onze financieringsopzet hebben bepaald is het tijd voor het openen van een digitaal klant portaal. Jouw financiële gegevens upload je eenvoudig in ons beveiligde platform. Discretie staat bij ons hoog in het vaandel en wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. Via ons klant portaal communiceren we als het gaat om het delen van documenten zoals het aanbod van de Spaanse bank. Door deze werkwijze kan je er ook voor kiezen om samen met je accountant voor de aanlevering te zorgen. Met meer dan 20 jaar internationale ervaring in Private Banking, het dagelijks werken met succesvolle ondernemers, hun complexe holdingstructuren en vastgoedportefeuilles zijn wij uitstekend onderlegt om jouw wensen te vertalen in een aantrekkelijk hypotheekaanbod van een Spaanse bank.

04 Aanbod en taxatie

Nadat er een voorlopig akkoord is verkregen door de bank op basis van het inkomen, kan de taxatie worden verricht en openen we een bankrekening met internetbankieren, een betaalpas en een mobiele app. Een onafhankelijke taxatie is verplicht bij hypotheekverstrekking en wij selecteren een geaccrediteerde taxateur. Het kan voorkomen dat de taxatie lager uitvalt dan de aankoopprijs. De laagste waarde van de twee is leidend voor de bank. Een lagere taxatiewaarde dan de aankoopprijs kan betekenen dat er meer eigen middelen moeten worden ingebracht. Het verkrijgen van een taxatierapport duurt gemiddeld een week en is maximaal 6 maanden geldig. De bank komt pas met een definitieve goedkeuring na de taxatie.

05 Passeren

Zodra we de bindende offerte en de concept hypotheekakte hebben ontvangen van de bank kan deze getekend worden en bereiden we het passeren voor. Je kunt alvast 2 afspraken maken bij de notaris. Eenmaal om een test te doen en eenmaal voor het passeren zelf. De overdracht bij de notaris gebeurt via bankcheques en niet via een derdengeldenrekening zoals in Nederland. We maken alle bijkomende kosten inzichtelijk zodat je voldoende eigen middelen naar je Spaanse bankrekening kan overboeken.

06 Champagne!!!

Zet de champagne maar vast koud! Vandaag ga je naar de notaris of passeer je via een volmacht. Eenmaal de laatste handtekening gezet ben je de trotse eigenaar van je nieuwe Spaanse woning! Olè!!

HYPOTHEKEN

Neem contact op

Abonneer op onze nieuwsbrief


   +585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
   fb tw in
   Jacinto Benavente 23, 29601 Marbella, Spanje Email: info@masmas.eu Mobiel: +31 630 497 839 Kantoor: +34 952 859 380
   fb in li

   Neem contact op


    This will close in 0 seconds